Adevăr sau provocare?
30 octombrie 2019
Vibrația înaltă e cheia
20 mai 2020

Smogul electromagnetic și impactul asupra corpului uman

Spread the love

English Version  

Ne afectează radiația electromagnetică non-naturală? Eu zic că da. Studiile pe care le voi expune spun același lucru de peste 10 ani. De ce nu luăm în seamă aceste studii și semnale de alarmă? Pentru că radiațiile nu te lovesc direct ca o răceală în care îți curg mucii 7 zile. Impactul este lent și sigur. Se numește stres oxidativ. Când suntem mici, avem o mare cantitate de magneziu și cupru bio-disponibil, care scade odată cu vârsta. Locul acestor minerale ionice este preluat de fier. Fierul în exces, în combinație cu oxigenul sau cu speciile reactive de oxigen (ROS; Reactive Oxigen Species), ce credeți că produc? Oxidare, sau, mai pe românește, rugină.

Această introducere nu este făcută să vă alarmeze mai mult decât deja a făcut-o coronavirus-ul (Informatiile la zi despre COVID-19[1]). E doar un alt semnal de alarmă cu privire la o realitate mult mai adâncă, mai subtilă și cu impact mult mai profund decât o gripă.

E vorba despre o suprasolicitare prin stres oxidativ a sistemului imunitar, care, în cele din urmă, cedează sub incidența unui număr prea mare de radicali liberi (radicalul hidroxil -OH, în special). Și, ca să fie treaba treabă, nici nu e nevoie de un radical liber foarte complex. Vă vorbesc despre de banalul fier. Doar că, de fapt, nu e nimic banal la fier.

O să vă prezint o serie de ipoteze și conexiuni. Concluziile le trageți singuri.

Povestea începe cu o cantitate mare de magneziu când suntem mici versus o cantitate mică de fier, raport care se inversează de-a lungul anilor, iar la un moment dat, descoperim că nu mai avem magneziu, dar avem în schimb mult fier și rugină în noi.

Ochii joacă un rol extrem de important și veți înțelege de ce există o foarte mare legătură între expunerea la radiația electromagnetică, tehnologia cu ecrane de tip LED și starea noastră de sănătate. Toate sunt legate.

Poți sa mănânci super organic si atent, daca o faci in lumina rece, e degeaba. Lungimea de unda contează. Frecvența contează, căci totul e frecvență.

Povestea stelelor

Înainte de a intra propriu-zis în articolul de azi, aș vrea să vă ofer o altă perspectivă. Orice astrofizician este conștient de asemănarea corpului uman cu o galaxie. Sunt  asemănări uimitoare. De la dispunerea câmpurilor până la compoziție. Suntem la propriu praf de stele și, așa cum galaxiile sunt compuse din stele și alte prafuri stelare, în mod similar și corpul nostru este compus din celule și alte elemente.

Stelele se nasc[2] în condiții specifice și se aprind când hidrogenul începe să fuzioneze. Din reacția de fuziune nucleară rezultă energie și Heliu. Cât timp este hidrogen, o stea funcționează. Când acesta se termină, există mai multe scenarii, în funcție de masa stelei. Însă…

În timp, o stea poate da naștere altor elemente din tabelul periodic al elementelor[3]:  Litiu, Beriliu, Carbon etc. Se formează elemente din ce în ce mai grele până ce o stea produce un element aparent banal: FIERUL. În momentul în care o stea produce fier, ea MOARE brusc. De ce? Nu se știe prea bine, dar fierul dintr-o stea produce ori colapsarea ori explozia ei. Foarte ciudat, nu-i așa? Fierul este foarte periculos pentru o stea. Poate că trebuie să avem mai mare grijă în privința fierului din corpul uman, mai ales când îl lăsăm în preajma oxigenului, care este cel mai reactiv gaz de pe planetă.

O să mă întrebați, dar celelalte elemente când se formează? Ați ghicit. În explozie sau în supernovă. Nu insist cu această poveste, dar e bine de știut ce anume provoacă moartea stelelor pentru a înțelege mai profund analogia pe care am făcut-o cu celulele noastre.

Fierul în exces și lipsa de ceruloplasmină (feroxidază)

În ziua de azi, accentul e pus pe lipsa fierului în organism, însă puțini sunt cei care se uită la excesul acestuia. Nicio situație nu e mai bună decât cealaltă. Cheia constă în metabolizarea corectă a fierului, iar, având în vedere importanța acestei balanțe a fierului, e nevoie de anumite lucruri pe care să le cunoaștem.

Ceruloplasmina sau feroxidaza este o enzimă extrem de importantă în eliminarea stresului oxidativ. Ea are în structura sa șase atomi de Cu și împiedică fixarea fierului. Rolul feroxidazei este expus în acest studiu[4]. Fără această enzimă ruginim rapid.

Fierul este un element foarte important în corp și exista in noi în două stări: fierul feros Fe2 (bivalent) și fierul feric Fe3 (trivalent). Avem nevoie de fier în special pentru sânge, unde se regăsește peste 70% din fierul pe care îl folosim în mod normal. Fierul nu apucă să se fixeze deoarece este folosit în schimburile celulare, iar aceste schimburi sunt facilitate de ceruloplasmină sau feroxidază.

În esență, celulele roșii sangvine conțin o grămadă de fier, necesar la sinteza hemoglobinei, care transportă oxigenul. Dacă acest fier nu este corect regulat și nu este liber, vom avea parte de o gramadă de rugină. Avem nevoie de fier, e clar că reprezintă un element esential, dar nu de fier în exces și nu acolo unde încurcă, adică în depozite. Ca orice în acest univers, fierul trebuie să circule, nu să stagneze. E simplu. Orice stă, se strică. Viața e despre altceva, e despre curgere.

Pe scurt: corpul uman are nevoie de 24 de g de fier pentru a înlocui zilnic o grămadă de celule, însă fierul în exces e nevoie să fie eliberat. Acest lucru este făcut de macrofage (celulele care fac curat în țesuturi)- care e necesar să aibă funcție de antioxidare feroasă, de multă ceruloplasmină și retinol. Dacă nu avem aceste elemente cheie, acest fier în exces devine periculos și este stocat pe unde se poate.

Fierul în contact cu oxigenul produce oxidare. Vezi studiu privind rolul fierului în bolile ochilor.[5] Aceasta e prima legătură dintre excesul de stres oxidativ și ochi. Avem nevoie de ochi sănătoși, de cupru biodisponibil și de vitamina A pentru ca să producem o enzimă care nu lasă fierul să se fixeze: ceruloplasmina (feroxidaza).

Lumina albastră și sănătatea ochilor

Blue light[6] (Lumina cu spectru de lungime albastră) este o lumină specifică pentru miezul zilei, cu valori cuprinse intre 350-800 nanometri, prezentă în special când soarele este sus pe cer și lumina depăsește 2300 de Kelvin ca intensitate pentru câteva ore. În rest, ochiul uman nu prea este obișnuit cu lumina albastră și nici nu excelează în a bloca această lumină. Hai să fim serioși. Timp de milioane de ani noi am cam bântuit în întuneric sau semi-întuneric. Ochiul uman se simte bine când lumina zilei scade în intensitate, iar în rest putem să folosim lumânări sau lumină de la foc. Când au aparut becurile, ele emiteau o lumină caldă, care nu depășea o intensitate cu care ochiul uman era cât de cât obișnuit. Apariția luminii reci și a LED-urilor a dat totul peste cap. Aveți aici un articol de la cei de la Harvard Medical School[7] pe această temă. Odată cu excesul de lumină rece au apărut dezechilibre în ciclul somn-veghe, în secreția hormonilor și mai ales afecțiuni ale ochilor.

Lumina albastră în exces ne afectează și, dacă tot vrem să folosim aceste gadget-uri, e nevoie să ne protejăm ochii. Bono nu e nebun că poartă ochelari galbeni.

Aceste conexiuni nu se opresc aici, implicatiile fiind foarte profunde și ramificate. Aveți aici site-ul lui Dave Asprey – True Dark[8] unde găsiți informații și soluții pentru această problemă. Vă mai ofer un articol despre lumina albastră și pericolele la care ne supunem prin expunerea la această lumină pe lungă durată. Articolul îl veți găsi la această adresa[9]. Eu vreau să subliniez alt aspect. Unul simplu.

Expunerea prelungită la lumina albastră, care provine în special de la echipamente electronice cu ecran, tablete, telefoane, televizoare etc., dăunează foarte grav sănătății.

 

O spun eu și o spun și alții foarte destepți, cum ar fi Jack Kruse de mai bine de 10 ani[10] și care mai nou expune și legăturile dintre sănătate și retelele 5G[11]. Dacă nici ăsta nu știe ce vorbește, atunci cine?

Joe Kohen, un alt biohacker de talie mondială îl citează pe Jack Kruse într-un articol foarte interesant – Dr. Jack Kruse: EMFs, Biohacking Water, DHA & Blue Light [12].

Ca de obicei, ce ne scapă e chiar în fața ochilor[13] – lipsa de cupru biodisponibil, lipsa de magneziu și fierul adunat în exces, în parte datorită faptului că ne stricăm ochii în fața device-urilor care ne bombardează cu lumina albastră și cu exces de radiație electromagnetică (imediat și conexiunile cu partea asta).

Toate acestea, multe, dar simple, ne-au scăpat printre degete pentru că, în preocuparea veșnică a vieții de zi cu zi, am uitat să fim conștienți de alegerile pe care le facem și de consecințele acestora. Iată ca Universul contabilizează și încep să sosească și facturile.

Excesul de radiație electromagnetică și lipsa de magneziu

Radiația electromagnetică dizlocă ionii de magneziu și afectează celulele vii. Citiți acest studiu masiv despre radiația electromagnetică: Searching for the Perfect Wave: The Effect of Radiofrequency Electromagnetic Fields on Cells[14]. Cu cât te expui la mai multă radiație, cu atât mai mult magneziu pierzi. Ei și ce dacă?

Păi dacă nu ai magneziu și cupru, ce credeți că va crește în voi? Fierul. Și cu cât mai mult fier ai cu atât mai multă radiație electromagnetică vei atrage. Simplu ca bună ziua.

Un alt factor foarte simplu care provoacă o gramadă de stres oxidativ este lipsa de magneziu ionic, biodisponibil. Deja într-un fel sau altul toți stim că suntem deficitari în magneziu. Magneziu și vitamina B6 a ajuns să fie un fel de aspirină pe care o ia toata lumea. Însă puțină lume știe că magneziu nu se absoarbe dacă este în formă minerală. Avem nevoie de mult magneziu în formă coloidală pentru a minimiza efectele radiației asupra celulelor noastre.

Vă ofer câteva exemple de studii care evidentiază efectul radiației telefoniei mobile de 900 MHz asupra celulelor vii. Sunt vechi de o gramadă de ani. Atenție, vorbim de o bandă de frecvență mult mai mică decât ce avem acum la dispoziție:

Concluziile mele

 • Excesul de electromagnetism și lumină albastră ne scad imunitatea prin faptul că vom da corpului atât de mult de făcut încât nu mai are resurse să se ocupe de imunitate. Mecanismele de regenerare pur și simplu sunt suprasolicitate de sarcina de a elimina stresul oxidativ.
 • De aici încolo nu contează ce boală dă peste tine, poate să fie și o simplă răceală. Cam asta se întâmplă.
 • Sistemul 5G ne afectează? Eu zic că ne afectează și există multe dovezi în acest sens. Până la urmă, dacă citești materialul Comunitatii Europene cu privire la tehnologia 5G[17] și observi că în Italia banda de frecvență folosită pentru tehnologia 5G este de 26GHz în loc de 3.6-3.7 GHz cum e pe la noi, sau în alte țări, parcă te gândești că ar fi o conexiune între imunitatea mai redusă și numărul mai mare de cazuri de infecție cu coronavirus de pe acolo. E dovedită această treabă? Nu. Dar eu nu pot să nu îmi ridic niște semne de întrebare. Până la urmă abia învățăm cum ne afectează această expunere la radiație EMF. Știm cu siguranță că ne încălzește țesuturile, iar asta induce inflamație, care înseamnă din nou stres oxidativ. Ajungem în același punct.
 • Excesul de lumină albastră ne afectează ochii și ne scade capacitatea de a produce o enzimă cheie numită feroxidază sau ceruloplasmină. Această enzimă elimină o grămadă de stres oxidativ și tot ea împiedică fixarea fierului sau eliminarea fierului în exces.
 • Excesul de lumina albastră e asociat cu gadget-urile si tehnologia care emite în plus și mult câmp electromagnetic non-natural de frecvență mare, care dislocă ionii de magneziu și afectează celulele în moduri pe care abia acum începem să le înțelegem.
 • Lumina albastră și smogul electromagnetic e o combinație interesantă livrată printr-un gadget pe care îl avem cu toții. TELEFONUL MOBIL.
 • Nu găsesc că telefonul este rău, ci folosirea lui în exces dăunează. Ca de obicei excesul este dăunător.
 • Avem nevoie de tehnologie ca să evoluăm? DA
 • Avem nevoie să regândim toată tehnologia pentru ca să nu ne mai afecteze? DA.
 • Suntem cretini să ne expunem atât de inconștienți la această supă electromagnetică și la lumina albastră în exces, crezând că nu ne afectează? DA.
 • Exista soluții de compromis? DA.
 • Am lansat de curând un dispozitiv care împacă și “capra și varza”. O.Shield[18]. E în faza de pre lansare. În Aprilie 2020, site-ul oficial va fi disponibil: https://ioshield.eu/
 • Ce face acest dispozitiv? Protejează viața și deviază radiația electromagnetică pentru a nu afecta celulele vii. În felul acesta putem folosi și tehnologia, dar protejăm și viața celulelor noastre.
 • Cum face acest dispozitiv acest lucru? E complicat. Nu vă bateți capul. Mi l-am bătut eu timp de 12 ani. Există și explicații pentru cei curioși, dar aici nu este locul pentru asta. Nici eu nu știu cum funcționează Iphone-ul meu, dar mă bucur de el.
 • Această soluție este singura de pe piață? NU. Desigur că nu este. Este doar una foarte elegantă și avansată din punct de vedere tehnologic (Cuantică). Repet. Noi ar trebui să reinventăm tehnologia de la zero, nu să mai adăugăm un dispozitiv care să ne protejeze de excesul de radiație electromagnetică. Soluțiile de compromis ar trebui să fie folosite pe termen scurt. Poate că e timpul să spargem tiparul acestui obicei de a strica pentru a avea ce să reparăm mai apoi.

Soluții utile

 • E nevoie să eliminăm măcar o vreme expunerea noastră și a copiilor la tehnologie mai mult de câteva ore pe zi. Dacă vă expuneți mai multă vreme procurați-vă ochelari de protecție, filtre de lumina albastra, dispozitive de protecție electromagnetică etc.
 • Expuneți-vă la soare. Avem nevoie de vitamina D produsă de piele și de ulei de tip Omega 3 – DHA
 • Avem nevoie de hidratare. Multă lume este deshidratată. Sub 55% grad de hidratare, toate mecanismele de protecție imunitară sunt compromise.
 • Avem nevoie de multă vitamina C
 • Avem nevoie de magneziu, cupru, calciu bio-disponibil, NU MINERAL. Acesta se găsește în frunze verzi crude, legume, fructe.
 • Avem nevoie să eliminăm fierul în exces din noi. Rapid. Există protocoale care o fac lent, dar există metode rapide. Vă pot învăța cum să o faceți. Da. De asta am învățat și am experimentat atâția ani.
 • În ceea ce privește eliminarea ruginii, poți să “golești piscina cu mizerie” cu polonicul, dar poți și cu pompa. Depinde ce alegi să faci. Oricum o faci, fă-o. Nu știi cum? Caută-mă. Avem tehnologie și pot să lucrez cu voi și de la distanță. De aceea avem telefoane. Important e ca informația să ajungă la voi.
 • Substanțele cu frecvență înaltă funcționează ca factori de protecție sau metode anti-oxidative? Da. În special uleiurile esențiale. De mii de ani sunt folosite în tratarea bolilor și a pandemiilor. Nu știți ce și cum? Întrebați-mă. Există soluții dacă ești deschis către ele.

Poate că acum suntem forțați să stăm în casă și să reflectăm la ce am făcut până acum și cum avem de gând să mergem mai departe.

Este clar că ceva nu funcționează corect. Iată unde ne-a adus…

Vouă vă e bine închiși în case și în panică? Sunt convins că nu, însă e clar că e nevoie să recunoaștem că am dat-o de gard și e nevoie să reparăm acest sistem.

Nu prin izolare, ci prin comunicare. Și iată că avem nevoie de comunicare, dar nu în exces ci într-un mod mai eficient și mai responsabil.

[1] National Institute of Health – Coronavirus (COVID-19) – https://www.nih.gov/health-information/coronavirus

[2] The Life Cycles of Stars – https://imagine.gsfc.nasa.gov/educators/lifecycles/LC_main3.html

[3] Tabelul periodic al elementelor – https://ro.wikipedia.org/wiki/Tabelul_periodic_al_elementelor

[4] The Role of Ceruloplasmin in Iron Metabolism –https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC322742/pdf/jcinvest00228-0276.pdf

[5] Iron homeostasis and eye disease:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2718721/pdf/nihms-125393.pdf

[6] Blue light: It’s both bad and good for you – https://www.allaboutvision.com/cvs/blue-light.htm

[7] Harvard Medical School – Blue light has a dark side – https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side

[8] True Dark – https://truedark.com/blog/

[9] WHY BLUE LIGHT IS MESSING WITH YOUR SLEEP — AND WHAT TO DO ABOUT IT https://www.bulletproof.com/sleep/tech/blue-light-glasses-sleep/

[10] Jack Kruse – official site – https://jackkruse.com/

[11] Everything You Must Know About 5G & Blue Light With Dr Jack Kruse (HIGHLIGHTS) – https://www.youtube.com/watch?v=zRGzg8wghD0

[12] Dr. Jack Kruse: EMFs, Biohacking Water, DHA & Blue Light – https://selfhack.com/blog/interview-with-dr-jack-kruse-emfs-biohacking-water-dha-and-blue-light/

[13] Culprit hidden in plain sight in Alzheimer disease development – https://www.facebook.com/drjackkruse/posts/1798230000241346

[14] Searching for the Perfect Wave: The Effect of Radiofrequency Electromagnetic Fields on Cells – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4013569/

[15] Effect of 900 MHz radiofrequency radiation on oxidative stress in rat brain and serum – https://www.semanticscholar.org/paper/Effect-of-900%C2%A0MHz-radiofrequency-radiation-on-in-Bilgici-Akar/b503e79eed9108437de29ae15f66bc64b9f0d41b

[16] Spatial learning, monoamines and oxidative stress in rats exposed to 900MHz electromagnetic field in combination with iron overload – https://www.semanticscholar.org/paper/Spatial-learning%2C-monoamines-and-oxidative-stress-Ma%C3%A2roufi-Had-Aissouni/29a37abf4734218e0e6276afd52ff04c59650562

[17] 5G Observatory Quarterly Report 5 Up to September 2019 – http://5gobservatory.eu/wp-content/uploads/2019/10/90013-5G-Observatory-Quarterly-report-5_final.pdf

[18] I.O.Shield – ONE DEVICE TO PROTECT LIFE – https://ioshield.eu/

Gabriel Peșa


Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *